تهیه ی ارز برای انجام معاملات وارداتی یکی از مهم ترین مراحلی است که تجار و بازرگانان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند، چرا که برای انجام پرداخت های بین المللی در زمینه واردات شما به ارز بین المللی و مورد تایید فروشنده کالا نیاز دارید و در صورت هرگونه بی دقتی و سهل انگاری در این زمینه ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید؛ بنابراین به شما توصیه می کنیم پیش از هر گونه اقدام در زمینه ی تهیه ارز حتما با مفهوم تخصیص ارز وارداتی آشنا شوید!

تخصیص ارز وارداتی از جمله اقدامات دستگاه های دولتی است که به منظور ارائه خدمات به تجار وارد کننده کالاها به کشور و سهولت در انجام مراحل واردات کالا انجام می شود. در واقع دستگاه های دولتی با استفاده از تخصیص ارز وارداتی سعی دارند، بستر مناسبی را برای تجار و بازرگانان داخلی فراهم آورند تا مراحل انجام واردات کالا به کشور با روند بهتر و سریع تری به انجام برسد.

همچنین با تخصیص ارز وارداتی دولت سعی دارد، هزینه و سرمایه های اولیه برای واردات کالا را کاهش دهد تا تجار و بازرگانان بتوانند راحت تر به معاملات بین المللی بپردازند. در واقع با توجه به نوسانات همیشگی بازار ارز و بالا رفتن قیمت ها ریسک انجام معاملات بین المللی از جمله واردات کالا افزایش یافته و در نهایت افراد کم تر به دنبال معاملاتی همچون واردات کالا می باشند، چرا که در چنین تجارت های با توجه به قیمت بالای ارز به سرمایه اولیه هنگفتی برای خرید کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف نیاز داریم و در نتیجه دولت با تخصیص ارز وارداتی سعی دارد، تجار را به انجام معاملات بین المللی در زمینه واردات کالا ترغیب نماید.

با توجه به آنکه دریافت ارز وارداتی برای تجار و بازرگانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ اما توجه داشته باشید که  پیش از هرگونه اقدام در این زمینه لازم است که با چگونگی یا نحوه تخصیص ارز وارداتی و همچنین کالاهایی که ارز وارداتی به آن ها اختصاص می باید، آشنا باشید. در واقع شناخت این مسائل در تسریع روند دریافت ارز وارداتی موثر بوده و به همین جهت برای افراد بسیار مهم می باشد.